Kycklingbiff med rotfrukter och tzatsiki

4 portioner 8pp
- 400g kycklingfärs
- en halv kruka koriander
- 1 rödlök
- 2msk maizena
- 1 klyfta vitlök
- salt och peppar
- chiliflakes efter smak
- 700g färsk potatis
- 2 morötter
- 8 små jordärtskockor
- 8msk turkisk yoghurt lätt
- 1/4 riven gurka
- 1 klyfta vitlök
- en skvätt pressad citron
- Skär potatis, morötter och jordärtskockor i klyftor. Krydda med salt, peppar och timljan. Tillaga i ugnen i 200 grader tills de känns klara.
- Blanda färsen med koriander, maizena, lök, vitlök, chiliflakes och salt och peppar. Forma till fyra biffar. Stek på medelvärme tills de är klara.
- Riv gurka och blanda med yoghurt, vitlök, salt och peppar. Smaka av med lite pressad citron.
- Servera med en god sallad.
