Mias långkokta köttfärssås!

Igår blev jag sugen på att göra en långkokt köttfärsås med mustiga smaker, färska örter och rödvin. Dessutom hålla ner propointsantalet. Det gick galant!
 

400g nötfärs
2 små gula lökar
2 klyftor vitlök
en paket körsbärstomater
två burkar krossade tomater
2 dl rödvin
nymalen svartpeppar och salt
en kvist färsk timjan
en handfull färska basilikablad
1 msk tomatpuré
220g fullkornsspagetti

Svetta löken och vitlöken i en gryta. Under tiden steker du färsen i en stekpanna. Hacka inte sönder den så mycket för vi vill ha en stekyta på den. Krydda med salt och peppar. När färsen är klar så häller du i den i grytan tillsammmans med körsbärstomaterna delade i fyra delar. Diska inte ur stekpannan utan häll i lite vatten och en köttbuljongtärning och låt koka klart. Häll i tomatpuré och fräs en kort stund. Häll i de krossade tomaterna, buljongen och vinet. Tillsätt också timjan och basilika. Salta och peppra. Låt koka i cirka en timma. När det börjar närma sig en timma så koka upp spagettin. Servera allt med en god sallad!
 

Matbloggstoppen
// -->

Kommentera här: